Gomirje.com
Gradski derbi domaćinu
27. travnja, 2022.

Ove su subote zbog blagdana Vaskrsa, naši nogometaši odigrali 12. kolo prvenstva 2. županijske nogometne lige Primorsko goranske županije. Utakmica je odigrana u gostima kod NK Vrbovskog na nogometnom stadionu u Vrbovskom. Razlog zašto ova utakmica zaslužuje poseban osvrt na našem portalu, osim toga što se radi o jednom od gradskih derbija, je činjenica da su se nogometaši NK Gomirje susreli sa ekipom koja trenutno zauzima prvo mjesto na ljestvici, i da nitko nije očekivao tako napetu i neizvjesnu utakmicu, u kojoj je nažalost po mišljenju mnogih izgubila bolja momčad.

Utakmicu je sudila sudačka trojka u sastavu Prpić Mario iz Rijeke kao glavni sudac, te Bahun Igor iz Viškova kao prvi pomoćni i Capan Ivan iz Rijeke kao drugi pomoćni sudac. Delegat na utakmici bio je  Musulin Jasmin iz Moravica. Mladost i neiskustvo glavnog sudca rezultirali su sa nekoliko spornih odluka, koje su po mišljenju mnogih koji su pratili susret, znatno utjecale na tijek utakmice i krajnji rezultat.

Navijački rekvizit

Za ovu utakmicu NK Gomirje je bilo oslabljeno izostankom svojeg kapetana Siniše Mamule koji je utakmicu propustio zbog smrtnog slučaja u obitelji. Svi ostali igrači su se odazvali pozivu trenera, a na dobar odaziv zasigurno je utjecala atmosfera i najave domaćina o lakih tri boda i dosta golova u mreži NK Gomirje. Sve što se je dešavalo na utakmici pokazalo je da uprava i nogometaši NK Vrbovsko nisu mogli napraviti veću pogrešku podcijenivši susjede iz Gomirja.

Lijep dan i izniman interes publike

Dan je bio odličan za igru, bez kiše i prejakog sunca koje je uz solidno pripremljen teren omogućilo da jedna i druga momčad pokažu najbolje što znaju. Kapetani momčadi Ravlić Silvan (Vrbovsko) i Trbović Božidar (Gomirje) izveli su svoje momčadi pred dobro popunjene tribine, po slobodnoj procjeni gotovo 300 gledatelja.  Za Vrbovsko su u početnoj postavi nastupili Nedić Dario (vratar), Ravlić Silvan, Pribanić Matija, Poljak Marko, Dragović Kristijan, Brozović Dino, Kurečki Luka, Mihaljević Tihomir, Domitrović Dominik, Francetić Filip i Štajminger Dejan. Na klupi za rezervne igrače sjedili su Mužević Luka, Kučan Leo, Dragović Željko, Ivošević Aleksandar, Majetić Mihovil, Jeletić Ivan i Šulić Neven.

Za NK Gomirje u početnom sastavu su nastupili Trbović Nikola (vratar), Pranjić Tomislav, Kljutić Goran, Savić Igor, Trbović Božidar, Kovačević Nikola, Muhar Davorin, Bojčić Omer, Sead Sahiti, Beriša Muhamed i Rukavina Marko. Utakmicu u početnoj jedanaestorci nisu započeli Stojanović Dražen, Metlar Saša, Lončarica Kristijan, Stipanović Mihail, Škantar Branko, Tomić Davor i Kezić Milan. Treneri momčadi su bili Poljak Marko (NK Vrbovsko) i Trbović Đorđe (NK Gomirje).

Posljednje upute i savjeti – Kezić Milan i Kljutić Goran

Kao rezultat početne impresioniranosti nabojem utakmice i sastavom protivničke momčadi koja vrvi od pridošlica iz Ogulina, već u 4-oj minuti uslijedila je pogreška vratara Gomirja, nespretno ispucana lopta odbila se od suigrača i završila u vlastitoj mreži. Bilo je to opterećenje koje je odmah stavilo uteg hvatanja rezultata na igrače NK Gomirje. Srećom taj početni šok nije dugo trajao, te se ubrzo na terenu nije primjećivalo koja momčad ima rezultatsku prednost. Tome je uvelike doprinijela svježina naših igrača u prvih pola sata utakmice, koja je uz tradicionalnu požrtvovnost pojedinaca poput Davorina Dade Muhara dovela i do nekoliko nažalost nerealiziranih prigoda zbog kojih ćemo kasnije žaliti!

Beskompromisan kao uvijek – Muhar Davorin

I kada je već svima na igralištu i oko njega postalo jasno da se domaćin neće obračunati sa gostujućom momčadi na način i sa efikasnošću kojom je planirao, desio se izjednačujući pogodak. Nakon jednog udarca iz ugla na istočnoj polovici igrališta, veteran i kako mu domaći navijači tepaju „doktor“ Savić Igor pokazao je da nije ekspert samo za slobodne udarce. Skok na ubačaj, majstorski udarac glavom i lopta se zakoprcala iza leđa domaćeg vratara Nedića.

Izjednačujući zgoditak – 32-ga minuta, Savić Igor -“doktor”

Erupcija oduševljenja na tribinama dala je do znanja sa kolikom se pažnjom prati utakmica kod gostujućih navijača. Taj gol dao je dodatnu snagu ekipi NK Gomirja koja je zaigrala kao da je pripreme prošla u najjačem ritmu, te se uopće nije primjetilo da se u ekipi nalaze neka nova lica koja još nisu pokazala svoje znanje i koja nisu imala priliku igrati u ovoj momčadi. Riječ je o Pranjić Tomislavu, Slavoncu koji se je u svojoj prvoj utakmici u dresu Gomirja odlično snašao u veznom redu.

Pojačanje iz Slavonije – Pranjić Tomislav

Nažalost u 54 minuti domaći igrač Dragović Kristijan, povratnik u Vrbovsko iz viših županijskih liga, iskoristio je jednu pogrešku gostujuće obrane i lako poentirao za novo vodstvo domaćina od 2:1. Pogodak je to koji je doveo do nervoze kod nekih igrača NK Gomirje, što je dovelo do nedozvoljenih startova koji su rezultirali žutim odnosno crvenim kartonom kod Stipanović Mihaila, tradicionalno oštrog i beskompromisnog igrača koji je za ovaj derbi pokazao ipak malo previše oštrine. Crveni karton Stipanovića, je čini se odredio daljnji tijek utakmice.

Neposredno prije izjednačujućeg zgoditka

Iako nošeni bodrenjem svojih navijača, desetorica igrača domaće momčadi nisu do kraja utakmice uspjeli izdržati nasrtaje brojnijeg i fizički očigledno spremnijeg domaćina. Uslijedio je u  78-oj minuti gol domaćeg igrača Kurečki Luke, što je predstavljalo povećanje rezultata na za goste nedostižnih 3:1. Usprkos svemu, naši su momci pokazali da su materijal za višu poziciju na tablici, kada je u 88-oj minuti povratnik u momčad NK Gomirja Bojčić Omer pokazao zašto ga navijači obožavaju. Gol koji je postigao u završnici utakmice natjerao je domaćina na čuvanje lopte i nepopularno bježanje u pozadinu i odugovlačenje kako nebi prokockali dva veoma važna boda u borbi za prvo mjesto na tablici. Sve je to dodatno ostavilo dojam da skupa i od „zvijezda“ sklepana momčad NK Vrbovsko nije neranjiva i nepobjediva, čak ni na svom terenu.

Ponajbolji trojac – Beriša Muhamed, Bojčić Omer i Sahiti Sead

Ne možemo se ne zapitati šta bi bilo da je bilo? Da nije bilo rane pogreške, da je malo više treninga, da je sa momčadi bio njen kapetan i da se prilike nisu olako propuštale. Reći će neki i da je bio neki ozbiljniji i iskusniji sudac. Ali šta je tu je, ostaju nam lekcije iz kojih valja učiti kako bi ostatak prvenstva bolje iskoristili, i naravno treba čestitati domaćinu na ipak zasluženoj pobjedi. Pobjedi koja, kako se na tribinama činilo, ipak nije osvojila srca njihovih navijača na način kako je to učinio izrazito borben poraz NK Gomirja kod navijača iz Gomirja.

Slavlje

Kod NK Vrbovsko opomenuti su igrači Štajminger Dejan u 68-oj minuti za preoštar start i Nedić Dario u 81-oj minuti za odugovlačenje, dok su kod NK Gomirje opomene dobili Savić Igor u 32-oj minuti za nesportsko ponašanje u vidu skidanja dresa, Kovačević Nikola u 39-oj minuti za preoštar start i Bojčić Omer u 89-oj minuti za preoštar start. Već smo spomenuli da je Stipanović Mihail zbog dva žuta kartona zbog preoštrog starta i odgurivanja protivnika isključen u 67-oj minuti.

Usuditi ćemo se po prvi put nakon dugo vremena u ovoj našoj ligi pokušati ocijeniti nastup igrača NK Gomirje. Nadamo se da će ono zbog čega su se novine nekad kupovale u Gomirju dati novi poticaj našim momcima da održe i poprave dojam koji ostavljaju na terenu, kod kuće i u gostima.

IGRAČ                                                  OCJENA

Trbović Nikola                                  6,5

Pranjić Tomislav                               7,5

Kljutić Goran                                    7,5

Savić Igor                                        8,0

Trbović Božidar                                7,0

Kovačević Nikola                              6,5

Muhar Davorin                                 7,5

Bojčić Omer                                     7,0

Sead Sahiti                                      7,0

Beriša Muhamed                              8,0

Rukavina Marko                               7,5

Metlar Saša                                     6,5

Stipanović Mihail                             5,5

Škantar Branko                               7,0

Utakmica je bila borbena i neizvjesna do samog kraja

 

Ždrijeb je htio da slijedeća utakmica koju će nogometaši NK Gomirje također igrati u subotu, ovaj put zbog Praznika rada, bude protiv još jednog ljutog rivala NK Željezničara iz Moravica. Utakmica se igra u subotu 30.4. u 17 sati na igralištu u Moravicama. Nadamo se da će naši momci nastaviti kontinuitet dobrih igara i započeti polagani ali siguran uspon prema gornjem dijelu poretka na tablici.

Ostale novosti