Gomirje.com
Vikend pravi ljetni
4. lipnja, 2022.

Ovaj je vikend na području našega Grada čini se prvi protekao u ljetnoj atmosferi. Uz obilje lijepog vremena i aktivnosti na otvorenom, početak mjeseca juna djeluje kao dobar vjesnik još boljeg ljeta koje je pred nama. Mora se priznati da su ljudi, oslobođeni okova i restrikcija vezanih uz pandemiju koja pomalo jenjava, ali i u želji da zaborave na probleme vezane uz rat na tlu Europe i posljedičnu energetsku krizu koja sve više uzima maha, odlučili da se dobro zabave, a kotlići, radne akcije i nogometne utakmice su im pružile upravo ono što žele, druženje, zabavu i opuštanje.

Sve ljepše vrijeme dolazi

Pa krenimo redom, Grad Vrbovsko, uz podršku djelatnika gradskih poduzeća, predstavnika mjesnih odbora, vatrogasnih društava, lovačkih udruga i drugih zainteresiranih pojedinaca, organizirao je ove subote sada već tradicionalnu akciju pod nazivom „Očistimo naš Grad“. Brojni građani odazvali su se tom pozivu i odlučili u dobrom društvu i po lijepom vremenu urediti okoliš svojeg mjesta, kako bi ono zablistalo u jednom od najljepših dijelova godine. Posla nije manjkalo, fokus je uglavnom bio na košnji i čišćenju grmolikog raslinja i otpada s javnih površina. Čistilo se ispred škola, prostora dječijih igrališta, mjesnih odbora, vatrogasnih domova, nogometnih igrališta ali i poznatih lokalnih izletišta. Organizator je osigurao potrošni materijal i marendu za sve sudionike akcije.

Nogometno igralište u Gomirju

Ljudima nedostaje druženje

Akcija na Mačijanskom jezeru u Moravicama

Dan je bio kao stvoren za grah

Prilika da se rasprave neke važne teme

A sudionici akcije i svi ostali građani mogli su se s radne akcije priključiti natjecanju u pripremi lovačkog kotlića za obrtnike, koje je u organizaciji udruženja obrtnika Vrbovsko upriličen na prostoru ispred lovačke kuće u Cetinu. Na tradicionalnom gastronomskom druženju okupile su se čak 24 ekipe iz cijele zemlje, a događaj se zahvaljujući svim činjenicama navedenim na početku ovog teksta pretvorilo u pravu lokalnu feštu, koja će čini se potrajati do duboko u noć. Inače sezonu pripreme kotlića, koji je postao sada već prepoznatljiv brend Vrbovskog otvorio je lokalni SDP organizacijom „Lijevog kotlića“ na prostoru gradske tržnice, a nastavlja se kotlić feštom u izletištu Kamačnik u nastavku ovog mjeseca.

Obrtnički kotlić

Prava fešta u Cetinu

U ugodnom društvu

Kotlić u prvom planu

Čini se da će potrajati do duboko u noć

Podjeljena su i priznanja zaslužnima

Vikend će se nastaviti sutrašnjim nastavkom nogometnog prvenstva 2. županijske nogometne lige. Sva tri lokalna nogometna kluba sutra će u sklopu 18-og prvenstvenog kola nastupiti kod kuće. U utakmicama koje počinju u 18 sati Željezničar će ugostiti Turbinu iz Triblja, Vrbovsko koje je prošlotjednom pobjedom nad Turbinom osiguralo titulu prvaka ugostiti će Goranku iz Ravne Gore i dobiti priliku da dodatno popravi gol razliku, dok će naši momci na igralištu kraj Dobre ugostiti Snježnik iz Gerova. I Željezničar i Gomirje imaju priliku popraviti bodovni rezultat na tablici, dok će Vrbovsko kako smo rekli igrati bez opterećenja što bi moglo rezultirati lijepim nogometom. Iz NK Gomirje najavljuju nogometnu feštu za kraj sezone, gdje će na već tradicionalni način počastiti goste iz Gerova jelom i pićem nakon utakmice. Publici poziv iz našeg nogometnog kluba da isprate ne baš sjajnu sezonu našeg kluba uz obećanje da će jesen izgledati mnogo bolje.

Nogometni vikend na području Grada

A u gomili vedrih i veselih vijesti i događanja ima i jedna tužna. Danas nas je napustio još jedan naš sumještanin, Stevan Mamula, svima poznatiji kao Štef. Svi ćemo ga pamtiti po fluorescentnom žutom ili narančastom prsluku, džepovima punim starih novina i neumornom užurbanom hodu cestom prema Vrbovskom, Ogulinu ili prema željezničkoj stanici. Pamtiti ćemo ga i po spremnosti da komentira nogometne sastave domaće nogometne momčadi i trenutke utakmica NK Gomirje koje su mu pričinjale toliko zadovoljstvo. Bio je tih, nenametljiv i nevidljiv, a opet možda baš zbog toga jedna od najupečatljivijih osoba u Gomirju, jedna od onih osoba odlaskom kojih mjesto neizbježno gubi dio svog identiteta. Gomirje je ostalo bez svog šetača a nogometni klub bez svog najvjernijeg navijača, zbogom Štef!

Zbogom Štef!

 

Ostale novosti