Gomirje.com
Dugo toplo sportsko ljeto
5. srpnja, 2022.

Dugo toplo ljeto već je odavno započelo, oni koji po ovim vrućinama rade na otvorenom to najbolje znaju. Međutim i u sportskom smislu ljeto je započelo završetkom nogometnog prvenstva, koje su naši nogometaši završili sa prosječnim uspjehom na četvrtoj poziciji na ljestvici i sa 22 osvojena boda. Neposredno iza NK Gomirje smjestila se ravnogorska Goranaka sa istim brojem bodova a ispred je naš lokalni rival Željezničar iz Moravica sa 29 bodova. Prvo mjesto zauzima NK Vrbovsko sa 45 bodova, dok su posljednji već po tradiciji nogometaši Poleta iz Skrada. Prosječan rezultat kako doznajemo nije zadovoljio stručni tim kluba kao niti igrače, stoga su si za jesen postavili znatno više ciljeve, koje neće biti lako ostvariti pošto nam u ligu nakon odlaska NK Vrbovsko u viši rang dolazi NK Stari grad iz Rijeke, a u našem društvu ostaje i tradicionalno dobra Turbina sa ambicijom titule koja im je ove sezone izmakla za dlaku. Sve to ukazuje da će i naredne natjecateljske sezone utakmice kraj Dobre prštati od uzbuđenja i dobrih poteza, ponajviše nadamo se naših momaka!

 

Poredak nakon posljednjeg kola

Sudionici 2. ŽNL PGŽ 2022/23

A kad je o momcima riječ, spomenuti ćemo učinak nekih od njih na listi strijelaca druge županijske lige Primorsko goranske lige. Naši najbolji pojedinci na listi strijelaca, iako nisu bili u svojem najboljem izdanju po izvedbama niti po minutaži na terenu su Omer Bojčić i Sead Sahiti sa po 5 postignutih pogodaka svaki. Odmah iza njih je tradicionalno dobar, iako ne na razini jeseni prošle godine Nikola Kovačević sa 4 pogotka. Na 34. i 35. mjestu na listi strijelaca sa po 3 postignuta pogotka nalaze se Davorin Muhar i Igor Savić. Sa 1 pogotkom na listi su još i Muhamed Beriša, Goran Kljutić,Alen Radišković, Marko Rukavina i Nikola Stipanović. Lista pokazuje da imamo ekipu u kojoj gotovo svaki igrač dolazi u priliku i zabija pogodak. Međutim mjesto na tablici i gol razlika pokazuju da je ipak premalo zabijenih a previše primljenih pogodaka. Pred stručnim štabom NK Gomirje je puno posla ovog ljeta i jeseni kako bi se ti nedostatci ispravili a plasman ekipe opravdao pojedinačnu kvalitetu igračkog kadra.

Lista strijelaca

Toplo, da ne kažemo vruće je bilo i u Austrijskoj Koruškoj gdje se je proteklih desetak dana održavalo Europsko prvenstvo nacionalnih manjina u nogometu zvaničnog naziva Europeada. Razlog zašto nam je ova informacija važna je zbog nastupa našeg igrača Siniše Mamule, inače kapetana NK Gomirje u ekipi Srba iz Hrvatske. U istom timu je zapaženu ulogu odigrao i Zoran Kurjaga inače igrač Željezničara iz Moravica. Ekipa srpske manjine iz Hrvatske izborila je četvrtfinale u kojem je izgubila od ekipe poljskih Njemaca sa rezultatom 4:1. Plasmanom na 5. mjesto od 24 ekipe naši su momci ostvarili izvrstan rezulta i na neki način dvostruko bolji relultat u odnosu na prošlu Europeadu kada su se plasirali na 12. mjesto. Europeada koju organizira Federalna unija europskih manjina (FUEN), izvrsna je prilika za naše mlade i talentirane igrače da se druže i upoznaju sa svojim kolegama iz cijele Europe, ali i da budu primjećeni od brojnih sportskih menadžera koji su prisutni na ovakvim događajima. Finale koje je odigrano između prošlogodišnjih prvaka Njemaca iz južnog Tirola i domaćina Koruških Slovenaca otišlo je na stranu Južnog Tirola rezultatom od 0:1 pogotkom u posljednjim minutama susreta. Iako UEFA nije službeni pokrovitelj natjecanja, predsjednik Čeferin je dao svoju podršku natjecanju i na taj način ukazao na važnost sporta u izgradnji i očuvanju identiteta manjinskih zajednica na europskom tlu. Za one koji žele znati više o događaju upućujemo na web stranice Sportskog društva Srba u Hrvatskoj kao i službene stranice Europeade – Europskog prvenstva nacionalnih manjina. A mi evo možemo zabilježiti još jednu crticu u povjesti gomirskog sporta – nastup na europskom prvenstvu!

Ekipa Srba iz Hrvatske, peto mjesto od 24 ekipe

Siniša Mamula, NK Gomirje

Zoran Kurjaga, NK Željezničar, lijevo

A već ove subote 9.7.2022.g. na igralištu kraj Dobre, priliku pokazati svoje nogometno umijeće imati će svi koji požele. Naime, ove subote se održava tradicionalni malonogometni Ivanjski turnir u Gomirju. Bogat nagradni fond od čak 12000 kuna, od kojih je za prvo mjesto namjenjeno 7000, za drugo mjesto 4000 i za osvojeno treće mjesto 1000 kuna. Uz to dolaze i pehari za najbolje ekipe i najbolje pojedince. Kotizacija po ekipi iznosi 400 kuna a već sada je prijavljeno 14 ekipa pa je organizator angažiran na uređenju drugog terena za igru kako bi se turnir završio u jednom danu. Po ekipi se prijavljuje 10 igrača, ekipa broji 5+1 igrača a prijave se zaprimaju do 8:00 sati na dan turnira. Zainteresirane ekipe se mogu javiti na brojeve telefona 098/175-0903 (Dražen) i 098/175-4634 (Nikola). Odlukom organizatora ovogodišnji turnir je humanitarni te će prihod od kotizacija koje će uplatiti ekipe natjecatelja biti doniran obitelji Milošević iz Moravica, koja se nedavnom smrću oca našla u teškoj situaciji.

Ivanjski malonogometni turnir u Gomirju

Nakon turnira organizirana je muzika u živo što će se po tradiciji pretvoriti u feštu koja će potrajati do duboko u noć. U svakom slučaju biti će ponešto za svakoga, za igrače i za one koji vole uživati u dobrim potezima na nogometnom terenu, za one koji žele nešto i nekoga vidjeti ali naravno i za one koji žele biti viđeni. Zato organizatori pozivaju na cjelodnevno druženje, u šali dodajući da su oni organizirali dobro vrijeme a na svima ostalima je da ponesu dobro raspoloženje. Nakon turnira održanog u Moravicama ovog vikenda, na kojem su također nastupili naši dečki i dogurali do četvrtfinala u kojem su izgubili od ekipe Krka rezultatom 3:0, nastavak je ovo dugog toplog malonogometnog ljeta na terenima lokalnih nogometnih klubova, dođite i uživajte!

Ekipa Gomirja na turniru u Moravicama 3.7.2022.g.

Ostale novosti