Gomirje.com
Počela sportska groznica
4. listopada, 2022.

Poplavljen teren NK Gomirje

Ako netko nije primijetio nogomet se je opet zakotrljao goranskim travnjacima pa tako i igralištem kraj Dobre u Gomirju. Iako su neke utakmice otkazane, konkretno ogled sa nogometašima Mrkoplja zbog uvjeta koji su bili primjereniji odigravanju vaterpolske utakmice, gomirski su nogometaši krenuli u novu sezonu sa rezultatima koje baš i nisu priželjkivali. Naime, nakon pobjede u kup utakmici protiv Rikarda Benčića, koja je ponudila obećavajuću igru i podigla nadanja domaćih navijača, već su naredne utakmice pokazale što će ove sezone predstavljati najveću boljku NK Gomirja. Iako na papiru obiluje igračima koji znaju igrati i koji svoje usluge mogu nuditi i u klubovima viših liga, sastav NK Gomirja nije uigran, nedostaje treninga i veoma su česti izostanci pojedinaca koji onemogućuju kvalitetnije uigravanje momčadi. To se je i pokazalo na samom početku ligaškog natjecanja u utakmici protiv NK Snježnik Gerovo, koja je odigrana sa nepotpunim sastavom na travnjaku i koja je načela snove o prvom mjestu ove sezone. Iako je prvenstvo tek počelo, nakon očekivane pobjede protiv Poleta u Skradu, poraz u gostima od 0:2 u Rijeci protiv ekipe Starog grada pokazao je da će se trebati dobro pomučiti kako bismo se vratili u ritam i započeli uspon prema vrhu tablice.

Jedina dosadašnja prvenstvena pobjeda protiv NK Polet Skrad

 

 

 

 

 

Trenutni poredak nakon četiri odigrana kola

 

 

A taj vrh nakon četiri odigrana kola zauzima NK Željezničar iz Moravica, vječni rival koji je unatoč lutanjima u pojedinim susretima ipak uspio, ponajprije na krilima Majstorovića i njegovih 10 pogodaka, doći do maksimalnog učinka i prvog mjesta na ljestvici. U kuloarima se govori o poraslim ambicijama Željezničara i novim pojačanjima dovedenim u klub, ali i za njih kao i za sve ostale vrijedi činjenica da je prvenstvo dugačko i iscrpljujuće. A to iscrpljujuće bi se moglo pokazati već u slijedeću nedjelju kada gostuju u Gomirju i kada će morati pokazati najbolje od sebe u derbiju koji tradicionalno obiluje dobrim potezima, dinamičnom igrom i navijačima koji će voditi jednako veliku bitku bodreći svoj klub sa tribina. Odlaskom NK Vrbovsko u viši rang natjecanja, ova je utakmica u neku ruku ostala jedini pravi gradski derbi koji privlači domaće navijače i s područja Gomirja i sa područja Moravica, a zasigurno je da će dobar nogomet doći pogledati i određeni broj gostiju iz Vrbovskog.

Majstorović – neriješiva enigma za obrambene linije

Pred organizatorima je sada zahtjevan zadatak pripreme terena nakon ovogodišnjih rekordnih oborina i poplave koja je nanijela veliku štetu terenu i prostorima kluba. Trebati će pripremiti i momčadi na fer i korektnu igru koja je uvijek na kušnji u derbijima ove vrste, a rezultat derbija bi mogao pokazati tko će ove sezone biti glavni kamen spoticanja Turbini i riječkim klubovima u njihovom pohodu na vrh druge županijske nogometne lige. Ostaje nam samo da ovim putem pozovemo sve koji podržavaju klubove i nogometni sport na području Grada da se spuste do igrališta kraj Dobre u Gomirju, i ove nedjelje 9.10.2022.g. u 16 sati uživaju u nadigravanju!

Momčad NK Željezničar Moravice

Momčad NK Gomirje

Ostale novosti