Gomirje.com
Nogomet prvi kreće
1. travnja, 2023.

Momčad i vodstvo NK Gomirje

Snijeg je otišao, ponegdje ga ima još samo u visokim predjelima i na mjestima gdje su se nalazile najveće hrpe u vrijeme dok su se čistile prometnice i prilazi kućama. Traktori samo što nisu počeli pretvarati zelene livade u oranice na kojima će se saditi povrtnjaci i krumpir, čeka se još samo nekoliko dana viših temperatura i svi će pohrliti na otvorene površine da iskoriste sve duži dan kako bi se pripremili za nadolazeće bujanje vegetacije. Ali prvi ipak kreće nogomet! I zaista i ove su godine nogometaši krenuli prvi, najprije održavanjem redovne Izborne Skupštine na kojoj su izabrali svoje uglavnom staro-novo rukovodstvo, pretresli financije s kojima raspolažu i izložili planove s kojima kreću u nastavak sezone. Nogometni klub Gomirje je zadržao staro/novo rukovodstvo i krenuo sa pripremama za nastavak sezone. I te pripreme su uključivale ponajprije popunjavanje redova sa novim snagama i odigranim pripremnim susretima na kojima se zapravo nije moglo zaključiti sa sigurnošću kako će izgledati ovo proljeće na igralištu kraj Dobre, prije svega zbog nemogućnosti prisustvovanja utakmicama svih onih na koje trener i vodstvo kluba računaju.

Rezultati 10. kola 2. ŽNL PGŽ

I onda se prošle nedjelje odigrao prvi susret nastavka prvenstva protiv ekipe NK Snježnik iz Gerova, koja se bori za sam vrh tablice. Bolji poznavaoci stanja u goranskim klubovima su se pribojavali Snježnika i njihovih slovenskih pojačanja koji su najzaslužniji za visoki plasman i dobre rezultate ove momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva. Međutim, strahovi se nisu obistinili, bolje reći sve je završilo izuzetno povoljno za domaću momčad. Visoka pobjeda od 6:1 na domaćem terenu, po lijepom vremenu i pred punim tribinama, upravo je ono što nam treba kako bismo u proljetnom dijelu sezone nadoknadili ono što smo “prosuli” jesenas. Pogodci kojih nije manjkalo postignuti su u 14, 18, 27, 44, 49 i 76-oj minuti za domaću momčad, a kada je već sve bilo gotovo gosti su u 80-oj minuti postigli pogodak koji je samo malo ublažio njihovu katastrofalnu, odnosno bolje reći potvrdio maestralnu izvedbu domaćeg tima.

Zapisnik sa utakmice

U momčad su ovog proljeća pristigla neka nova lica, jedan povratnik i ono što posebno veseli jedan domaći mladi dečko, Aleksandar Kosanović za kojeg se iskreno nadamo da će ga ovakve utakmice prikovati za NK Gomirje i dati mu volju i želju za treningom i utakmicama u dresu našega kluba!

Novi, stari i domaći dečki

Na listi najboljih strijelaca lige sada se na trećem mjestu sa 7 pogodaka nalazi naš Beriša, koji igra u standardno dobroj formi i zabija sve većom lakoćom, a posebno veseli da je među najboljima i Đorđe Mrvoš, koji se je usprkos nestalnosti forme ove sezone upisao četiri pogotka. Na prvom mjestu je i dalje nedostižni Majstorović sa 19 pogodaka, koji svojim pogotcima drži Željezničar na vrhu tablice. Međutim taj vrh sada izgleda klimavije nego prošle godine. Sa 22 boda i boljom gol razlikom od Gomirja sa istim brojem bodova na drugom mjestu, te Turbinom i Snježnikom na trećem i četvrtom mjestu sa 21 bodom, Željeznikar nikako ne može biti miran i zadovoljan, pogotovo nakon posrnuća kod kuće u ovom kolu protiv Risnjaka. U svakom slučaju rasplet ovog kola jamči uzbudljivost proljetnog dijela prvenstva i veliku borbu za vrh tablice.

Lista strijelaca

Veseli i činjenica da nam se pridružuju i novi sponzori, konkretno obrt “Hidraulika Pančo” iz Ogulina koja je naše dečke ovog vikenda nagradila sa loptom za dobar rezultat protiv Snježnika.

Novi sponzor “Nidraulika Pančo”

Ono što nažalost žalosti je nastavak vandalizama na terenu pokraj Dobre. I dok svi uživaju u dobrom nogometu i trude se dati svoj doprinos sve boljim rezultataima našeg kluba, postoje i oni koji nastoje kontinuirano otežavati situaciju i štetiti klubu. Tako se je i ovih dana netko potrudio nastaviti stari običaj uništavanja klupske imovine i razrezavši mreže na jednom od golova ponovno napravio dodatni trošak upravi NK Gomirje, koja ionako raspolaže sa skromnim i nedostatnim sredstvima. Ovim putem pozivamo svakoga tko primjeti nekoga tko se zadržava na prostoru igrališta da obavijesti članove uprave kluba kako bismo spriječili daljnju devastaciju opreme i imovine kluba.

Nekoga vesele neke druge stvari

Još jedna interesantna činjenica vezana uz ovotjednu pobjedu kluba vezana je za Novi list i objavu zasjedanja NK Gomirje na prvo mjesto tablice 2.ŽNL PGŽ. Radi se pogrešci uredništva tog lista, koja je u Gomirju bila odlično prihvaćena, dok su prijatelji iz Moravica malo prosvjedovali, ali nakon uvida u tablicu bilo je jasno da je do zabune došlo zamjenom gol razlike između dvije prvoplasirane momčadi na ljestvici.U svakom slučaju, iako se radi o pogrešci Novog lista, čvrsto vjerujemo da je samo pitanje tjedna kada će informacija o preuzimanji vodstva na tablici od strane NK Gomirje biti istinita.

Pogreška Novog lista, ali možda već ubrzo…

 

Poredak nakon 10. kola

Ostale novosti