Gomirje.com
Festival harmonike 2020
2. veljače, 2022.

U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture EPK Rijeka 2020, unutar programskog pravca „27 susjedstava“, u susjedstvu Gomirje oformljen je tim ljudi koji su sa stručnjacima u području kulture radili na razvoju projekta međunarodnog festivala harmonike „GOMIRJE HARMONIKA MUNDIJAL“. Festival je 2021.g. unatoč pandemiji Covid-19 doživio svoje treće izdanje, na kojem su pored domaćih umjetnika nastupili i gosti iz inozemstva, a prilika je pružena i mladima da se upoznaju sa tajnama sviranja u koje su ih uputili renomirani svjetski umjetnici.

Iako iza cijelog festivala stoji malena skupina ljudi, on je zahvaljujući početnoj pomoći europskih stručnjaka do sada realiziran na vrhunskom nivou. Želja organizatora je da se putem festivala u narednim godinama poveća vidljivost samog mjesta, ali i da se pruži prilika lokalnim pružateljima usluga smještaja, proizvođačima hrane i pića, kao i ugostiteljima da se uključe u samu organizaciju festivala i da unaprijede svoje poslovanje te ga usmjere prema razvoju turističkih inicijativa i proizvoda za koje mislimo da imaju realan potencijal omogućiti ljudima našeg kraja izvor prihoda koji će preuzeti važnost dosadašnjih tradicionalnih djelatnosti poput šumarstva, drvne industrije i željeznice.

Ovogodišnji festival je u pripremi, ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se svojim prijedlozima, sugestijama ali i volonterskim doprinosom uključe u njegovu realizaciju. Program festivala će ubrzo biti poznat, a do tada prilažemo jedan kratki video kako bismo i sebe i Vas podsjetili kako je to bilo 2020. g. kada je Gomirje bilo Europska prijestolnica kulture!

Ostale priče